Slujba de pomenire a Sfintei Xenia




Pentru cei care vor sa fie pomeniti la mormantul Sfintei Xenia, procedeul este urmatorul :

Slujba de pomenire la mormantul Sf. Xenia se poate comanda scriind o scrisoare cu numele persoanelor ce urmeaza sa fie pomenite, fiind atasata chitanta de transfer banesc (cat vrea fiecare), pe adresa si pe numele persoanei mentionate mai jos :

РОССИЙСКАЯ ФЕДЕРАЦИЯ
199178
г. Санкт-Петербург
ул. Камская, 24
Церковь Смоленской иконы Божией Матери
прот. Виктору Московскому

sau

Viktor Moskovskij
the Church of “Smolenskoj ikony Bozhiej Materi”
Kamskaja Street 24
Sankt Petersburg
RUSSIAN FEDERATION

Mentionez ca aceasta este adresa bisericii in cinstea “Icoanei Maicii Domnului din Smolensk” din Cimitirul Smolensk, acolo unde se afla mormantul Fericitei Xenia.

Este de preferat ca scrisoarea sa fie in limba rusa, dar cred ca se poate incerca si in engleza. Sfanta Xenia sa va calauzeasca viata dupa voia Domnului spre mantuire ! Doamne ajuta !

107 comentarii:

  1. Doamne ajuta,
    As vrea sa te intreb ViKtor M. este parintele sau cine, daca dorim sa punem niste banuti de ex. la western union pe ce nume?,ca mai apoi sa scriem si pomelnicul si sa-l trimitem cu donatia.
    Multumim si SFANTA MAICA XENIA SA NE BUCURE pe toti.AMIN.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ajută ! Am aceeaşi nedumerire... ne poţi ajuta cu un răspuns?

    RăspundețiȘtergere
  3. Adresa la care se trimite pomelnicul este cea de pe blog. Scrieti pomelnicul si il traduceti in rusa de preferinta. Daca nu puteti traduce, se poate trimite si in caractere latine. (cu conditia ca numele scrise sa fie nume de sfinti canonizati- sa fie trecute in calendarul rusesc); altfel vor taia numele. Puneti pomelnicul intr-un plic, impreuna cu banii (euro sau dolari, pentru a le fi mai usor celor de acolo sa-i intrebuinteze). Scrieti adresa pe calculator, o scoateti la imprimanta si apoi o lipiti pe plic (sa fie scrisa corect). Scrieti corect, citet adresa voastra, pentru ca ei atunci cand va trimit raspunsul decupeaza adresa si o lipesc pe plic. Puneti plicul la posta, prin Prioripost. Costa maxim 10 lei (depinde de tariful postei din orasul fiecaruia). Primiti raspuns din Rusia cam in 2 luni. (plus petala de trandafir). Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  4. cu conditia ca numele scrise sa fie nume de sfinti canonizati- sa fie trecute in calendarul rusesc); altfel vor taia numele.

    DACA NU AM NUME DE SFANT NU MA POATE POMENİ LA SLUJBA?DAR NU TOATA LUMEA POARTA NUME DE SFİNTİ
    AŞ VREA Şİ EU SA TRİMİT POMELNİC LA SFANTA XENİA

    DORA

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Dora, rusii sunt foarte stricti in privinta asta. Si eu mi-am pus aceeasi intrebare la momentul respectiv, avand membri ai familiei in aceasta situatie. Dar...exista si un raspuns la intrebarea ta :) Daca nu ai nume de sfant, treci pe pomelnic numele unuia dintre sfintii pomeniti in calendar in ziua ta de nastere (exemplu : daca cineva s-a nascut pe 20 decembrie va scrie pe pomelnic Ignatie sau Ignatia, in aceasta zi fiind pomenit Sf. Ignatie Teoforul). Bucurii sa-ti daruiasca Sf. Xenia !

    RăspundețiȘtergere
  6. MULTUMESC MULT LARİSA
    DUMNEZEU SA-Tİ DEA SANATATE
    SFANTA XENİA SA NE BUCURE PE TOTİ
    AS MAİ AVEA O İNTREBARE SPER SA NU TE PLİCTİSESC
    SE POT TRECE MAİ MULTE PERSOANE PE POMELNİC?

    RăspundețiȘtergere
  7. Sigur ca da ! Cu mentiunea ca, pentru fiecare nume trecut pe pomelnic, ar trebui 10 ruble (1 leu in banii nostri). Acum, tu treci cate persoane vrei si trimiti ce suma vrei. Stiu Dumnezeu si Sfanta Xenia (si o zi daca se citeste pomelnicul e suficient).

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamne-ajută!

    Sper că or să-mi accepte „Mihaela”, si nu „Mihail”!... :( Acum am emotii. Multumesc mult pentru informatii; de mult le caut!

    Numai bine si Doamne-ajută.

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  9. Sigur ca da...accepta "Mihaela" !...Bucurii nemasurate draga mea !
    Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Larisa, incurajati de cele citite pe blogul tau, am trimis si noi ieri un pomelnic la Sfanta Xenia, in St. Petersburg. Ne-am confruntat cu birocratia postala romaneasca - functionara de la ghiseu nu voia sa accepte plicul ba pentru ca nu poate tasta adresa scrisa cu caractere chirilice, ba pentru ca adresa listata la imprimanta o lipisem pe plic cu scoci - dar pana la urma am trimis plicul continind si o suma de bani in euro.

    Speram din tot sufletul ca scrisoarea noastra sa ajunga cu bine la destinatie pentru ca problema pentru care apelam la rugaciunile sfintei este foarte grava, fiind vorba de un tanar prieten de-al nostru cazut in cursa yoghinilor lui Bivolaru.

    Am hotarat sa citim si acatistul sfintei Xenia timp de 40 de zile si nadajduim sa primim un semn de la Xenia...

    Ce-am mai putea face, unde sa-l mai pomenim si la cine sa mai apelam? Am trimis pomelnic si la Sf. Munte Athos, si la Sf. Manastire Frasinei, va avea vreo sansa de scapare acel baiat, il va trage Dumnezeu de acolo pentru rugaciunile noastre si ale sfintei Xenia?

    RăspundețiȘtergere
  11. ababeicarmen@yahoo.com15 aprilie 2011 la 16:28

    Sf. XENIA , draga Larisa , sper ca ma va ajuta si pe mine astept din martie un raspuns , am trimis plicul la ei acolo. Poast folositor in continuare iti doresc si daca stii noutati sa ne mai scrii pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu am nume de sfant ma numesc Arabela Florentina dar m-am nascut in ziua de SF ANDREI cum pot trece la pomelnic caci nu stiu ce sa mai fac ? Am sa incerc sa trimit si la mormantul Sf Xenia un Pomelnic.Indrumati-ma va rog cum sa scriu numele nostru .Arabela Florentina ,Robert Victor , Roberta Gabriela

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga mea Arabela...daca esti nascuta pe 30 noiembrie, scrii pe pomelnic Andreea. Pentru Robert scrii Victor (exista Sf. Muc. Victor), iar pentru Roberta scrii Gabriela. Bucurii sa va daruiasca Sfanta Xenia ! Hristos a Inviat !

    RăspundețiȘtergere
  14. Hristos a Inviat! Am si eu o nedumerire : care adresa trebuie scoasa la imprimanta pentru a trimite pomelnic la Sf Xenia ( a mea sau adresa destinatarului )? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  15. Adevarat a Inviat ! Pentru siguranta, scrieti ambele adrese pe calculator si le printati. Bucurii !

    RăspundețiȘtergere
  16. Hristos a Inviat!

    Scriam pe 15 martie ca am trimis pomelnic la Sf. Xenia in St. Petersburg. Iata ca acum o saptamana am primit un plic cu multe stampile, venit tocmai din Rusia: raspunsul la scrisoarea si acatistul nostru. In plic un biletel cu un scurt text in limba rusa (inca n-am gasit pe cineva sa ne traduca) precum si petala de trandafir inmuiata in ulei.

    RăspundețiȘtergere
  17. Florin : Am primit comentariul tau, in care ne impartasesti bucuria de-a fi primit raspuns din Rusia, dupa scrisoarea trimisa de tine in martie la Sfanta Xenia. Dau slava lui Dumnezeu pentru aceasta ! Daca ai nevoie de traducerea raspunsului, incerc sa te ajut. Imi poti trimite un mail pe adresa : asiral_25@yahoo.com; referitor la intrebarea ta: "Ce-am mai putea face, unde sa-l mai pomenim si la cine sa mai apelam? Am trimis pomelnic si la Sf. Munte Athos, si la Sf. Manastire Frasinei, va avea vreo sansa de scapare acel baiat, il va trage Dumnezeu de acolo pentru rugaciunile noastre si ale sfintei Xenia?" iti spun sa va rugati la Sf Nectarie, impreuna lucrator cu Sfanta Xenia in viata mea, care este mai mult decat incantat sa va ajute! Aveti nadejde, inmultiti rugaciunea si Domnul si Sfintii Sai nu vor intarzia sa va raspunda! Hristos a Inviat!

    RăspundețiȘtergere
  18. Doamne ajuta! Asa cum si alte surori mai sus au intrebat, isist si eu asupra nedumeririi legate de trecerea numelor: Daca in locul numelui meu, al parintilor mei e trecut numele sfintilor din zilele noastre de nastere cum mai suntem noi pomeniti. Eu stiu ca intotdeauna se trece numele de botez pe pomelnic chiar daca nu e de sfant.... Si mai am o intrebare de care calendar vom tine cont; de-al nostru sau de-al lor?
    Iertati-ma, dar mama fiind nascuta pe 4 aprilie si avand numele de botez Rodica, cum pot eu sa feminizez pe Sf. Cuv. Iosif pomenit in aceeasi zi?
    Sunteti sigura ca numele crestinilor ortodocsi sunt taiate de pe lista daca nu sunt sub patronajul unor sfinti?.... Eu personal cred ca Sf. Xenia nu ar fi de acord cu acest lucru.... Iertati-ma si Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  19. m-am nascut pe 20 aprilie si ma cheama nastaca eu ce nume as putea sa trec pe pomelnic iar eduard e baiatul meu si pt el la fel nu stiu ce sa scriu?va rog daca puteti sa ma ajutati sunt intr-un impas foarte mare si am nevoie de ajutorul sf Xenia si a lui d-zeu

    RăspundețiȘtergere
  20. Nastaca, pe 20 aprilie este praznuit Sf. Teodor din Trihina, prin urmare pe pomelnic vei trece Teodora. Pentru baiatul tau, uita-te in calendar si vezi ce sfant este praznuit in ziua lui de nastere. Bucurie sa va daruiasca Domnul!

    RăspundețiȘtergere
  21. Pentru Anonim: inteleg nedumerirea dumneavoastra. Tot ceea ce am spus pe acest blog este adevarat. Da, numele care nu sunt ale unor sfinti se taie. Stiu de la o maica romanca, vietuitoare a manastirii Diveevo din Rusia. Este adevarat ca sunt manastiri in Rusia in care se primeste numele asa cum este, dar in majoritatea se prefera nume de sfinti. Se va lua in considerare calendarul lor. Si, da, impartasesc parerea dumneavoastra, conform careia Sfanta Xenia nu se uita la numele nostru, ci la suflet si intentii. Pentru aceasta, va spun calduros sa treceti pe pomelnic numele asa cum sunt si va primi Dumnezeu. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Regula manastirii Diveevo despre care vorbiti poate nu este aceeasi cu cea a bisericii unde este mormantul sfintei Xenia. Poate ar trebui , daca aveti posibilitatea, sa va interesati si sa ne anuntati si pe noi. A nu trece numele tau de botez ci un cu totul alt nume este ceva de neimaginat, practic fara folos. In acest fel nu e pomenit cel ce trimite pomelnicul cu un nume fara legatura cu nimic, deci aceea nu e pomenire. Daca sunteti vorbitoare de limba rusa, poate candva veti trimite o scrisoare parintelui Victor si-l veti intreba cum se procedeaza cu numele, doar asa vom avea o informatie corecta. Tineti cont ca in luna x, ziua y din 2010 este sarbatorit un sfant, dar in anul nasterii, in aceeasi luna x si zi y este pomenit alt sfant, deci numele trecute pe pomelnic asa cum se sugereaza nu au nicio legatura.

      Ștergere
  22. Doamne ajuta!Larisa as vrea sa trimit si eu pomelnic la Mormantul Sfintei Xenia nu sunt lamurita cum sa trimit banii in plicul unde pun pomelnicul sau ce vroiai sa spui prin transfer banesc ?Multumesc Doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere
  23. Doamne ajuta!Larisa as vrea sa trimit si eu pomelnic la Mormantul Sfintei Xenia si vreau sa stiu daca trebuie sa traduc scrisoarea din limba romana in limba rusa?Multumesc Doamne ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  24. Doamne ajuta! De preferat ca scrisoarea sa fie in limba rusa, dar se poate incerca si in engleza. Banii pot fi trimisi fie prin Western Union, fie prin Priori Post sau chiar un simplu mandat postal la Posta Romana. Bucurii nemasurate tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  25. Doamne ajuta!Eu am fost la Western Union dar spune ca nu se poate ca trebuie sa sun persoana careia ii trimit sa-i dau codul de la ei iar prin Prioripost se pot trimite documente si nu bani ajuta-ma si pe mie spunandu-mi cum pot trimite altfel.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  26. Doamn ajuta!Am incercat sa trimit si eu prin Western Union dar imi spun ca trebuie sa sun persoana careia ii trimit sa-i dau un cod sa poata ridica banii iar prin Prioripost se pot trimite doar documente dar nu bani ajuta-ma te rog prin alt mod in care pot trimite.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  27. Incearca prin mandat postal care sa fie insotit de confirmare de primire. Doamne ajuta si bucurii...mii!

    RăspundețiȘtergere
  28. Multumim lui Dumnezeu ca exista oameni ca Larisa sa ne indrume!
    Am si eu marea rugaminte sa imi spuneti cum il trec in slujba de pomenire numele Marius Catalin nascut pe 25 septembrie si George Calin ca sa nu fie probleme in citirea de catre preotii din Rusia. Va multumesc din suflet!

    RăspundețiȘtergere
  29. Nu imi fac decat datoria fata de Dumnezeu, sfintii Sai si aproapele care sunteti voi, toti. In ce-l priveste pe Marius Catalin, pe 25 septembrie, este praznuit Sf. Serghie de Radonej, unul dintre marii sfinti ai Rusiei. Prin urmare, veti putea trece pe pomelnic Serghie(sau Serghei). Pe George Calin il veti trece Gheorghe. Sa va binecuvinteze Sf. Xenia!

    RăspundețiȘtergere
  30. Am si eu o intrebare de fapt mai multe :). Scrisoarea mai trebuie sa ocontina si altceva in afara de nume? Ceva rugaciuni sau ceva? Iar daca persoanele pomenite nu au nume de sfinti si trecem numele sfintilor corespunzatori datei de nastere, iar numele respective nu pot fi puse la genul persoanei in cauza, trecem numele cum apare in calendar, chiar daca numele e masculin iar persoana e de sex feminin? De exemplu ope mama mea o cheama Floare si e nascuta pe 15 mai. A, si inca ceva, nu e mai simplu daca punem banutii in plic, lana scrisoare, si nu ne mai complicam cu western union?

    RăspundețiȘtergere
  31. Daca sunt mai multe intrebari, raspundem pe rand la fiecare: 1. Este suficient sa fie trecute doar numele in scrisoare, pentru ca ei stiu ce trebuie facut(puteti scrie totusi cererea sau dorinta pe care o aveti). 2. Intr-adevar, mama dumneavoastra nu are nume de sfant, dar fiind nascuta pe 15 mai, poate fi trecut pe pomelnic Pahomia, in aceasta zi fiind pomenit Cuviosul Pahomie cel Mare. 3. Daca puneti banii in plic este riscant, acestia pot fi sustrasi. Am recomandat Western Union sau mandat postal pentru o cat mai mare siguranta. Dar dumneavoastra hotarati cum procedati. Nasterea Domnului cu pace si bucurii sfinte va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  32. Draga Larisa am citit si eu cartea cu viata si minunile Sfintei Xenia.Eu si familia mea am trecut si inca mai trecem , prin grele incercari si doresc si eu sa trimit o scrisoare .Cred ca la noi nu este problema cu numele deoarece noi purtam numele Constantin , Maria si fata noastra Ecaterina.Voi incerca sa trimit banii prin mandat cu ,confirmare de primire.Am o mare incredere ca Sfanta ne va ajuta !Pot spune ca deja m-am rugat Sfintei imediat ce am pus mana pe carte si am simtit ajutorul EI ,ii multumesc din suflet Domnului si Sfintei ca m-a ascultat si pe mine.Avem o poveste lunga si suferim de peste 15 ani.
    Multumesc din suflet pentru bunatatea ta de a ne sfatui cum sa procedam .Sfanta Xenia sa te aiba in paza ei!
    DOAMNE AJUTA !
    Cu alese multumiri--Maria

    RăspundețiȘtergere
  33. LA MULTI ANI 2012 CU SANATATE BUCURII SI REALIZARI PE TOATE PLANURILE!
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  34. am trimis si eu o scrisorica catre sfanta.. sper sa fiu auzit... nu dau pe afara de credinta in acest moment.. chiar sunt putin deznadajduit.. o sa va tin si eu la curent in masura in care voi primi raspuns.. multa sanatate si doamne-ajuta la toata lumea!!

    RăspundețiȘtergere
  35. Doamne ajuta Viorel! Asteptam vesti de la tine! Bucurii nemasurate din partea Sfintei Xeniuska!

    RăspundețiȘtergere
  36. Doamne ajuta!
    As vrea sa trimit un pomelnic cu numele Andrei,Otilia,Maria si Ana, dar nu stiu daca numele Otilia va fi acceptat (cu toate ca este Sf. Muc.Otilia la 13 dec ocrotitoarea celor orbi,dar nu e trecuta in calendar - e pomenita doar la catolici, dar ea a trait in sec 6 cand biserica era una).E nascuta pe 3 februarie, cum as putea sa o trec? Numele trebuiesc traduse in rusa?
    Multumesc mult! Doamne ajuta!

    PS. A mai primit cineva raspuns la scrisoare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajuta, Andrei. Eu am trimis un pomelnic la biserica unde este mormantul Sf. Xenia, am tradus toate numele in rusa, am tinut cont ca rusii pomenesc numai acele nume de sfinti care sunt in calendarul lor (adica numele meu Monica l-am schimbat cu Xenia)am pus in plic 10 Euro, la posta am platit numai 3 ron timbre, altceva nu mi-a cerut. Raspunsul la scrisoare am venit in aproximativ 2 luni in care am primit o foita cu cateva randuri in rusa si o petala de floare. N-a fost nici o problema daca am pus banii in plic. cred ca ar trebui sa tii cont de numele de pe pomelnic, adica sa fie de sfinti pentru ca am fost in Rusia si taie de pe pomelnic numele care nu-s de sfinti. Bucurii

      Ștergere
  37. Doamne ajuta, Andrei!
    Daca Otilia este nascuta pe 3 februarie, poate fi trecuta pe pomelnic Ana, pentru ca in aceasta zi este pomenita Sf. Proorocita Ana.
    Florin este una dintre persoanele care au primit raspuns la scrisoare. Se poate vedea in comentariile de mai sus. El spunea asa:
    "Scriam pe 15 martie ca am trimis pomelnic la Sf. Xenia in St. Petersburg. Iata ca acum o saptamana am primit un plic cu multe stampile, venit tocmai din Rusia: raspunsul la scrisoarea si acatistul nostru. In plic un biletel cu un scurt text in limba rusa (inca n-am gasit pe cineva sa ne traduca) precum si petala de trandafir inmuiata in ulei."
    Bucurii nemasurate sa va daruiasca Sfanta noastra draga! Post usor in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna din nou!
    Am foarte mari probleme in traducerea scrisorii in rusa, deoarece google translate nu face treaba buna. Te sperii ce traducere face google :) Poti sa-mi dai o idee sau sa-mi recomanzi ceva, poate un site mai bun? E vreo problema daca o scriu in engleza?
    Doamne ajuta?
    PS. Florin e singurul care a primit raspuns?

    RăspundețiȘtergere
  39. Da, se poate scrie si in limba engleza scrisoarea. Sunt mai multe persoane care au primit raspuns, doar ca nu au mai revenit cu raspunsul pe blog.
    Bucurii! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna ziua Larisa ! Doamne ajuta !
    Doresc sa trimit si eu un pomelnic la mormantul Sf. Xenia, dar inainte s-o fac as dori niste informatii si anume:
    1. Cum trec pe pomelnic urmatoarele nume, am trecut in dreptul fiecarei persoane si data nasterii:
    Monica-Cristina – 6 septembrie, Cornel – 21 iulie, Robert-Mihai – 17 octombrie, Mirela – 3 iunie, Remus – 5 aprilie, Alexandra-Oana – 7 ianuarie si Theodor – 24 aprilie.
    2. Cat costa slujba pentru 40 zile ? Pe blog am citit 10 ruble de persoana. 10 ruble de persoana pt. 40 zile sau 10 ruble de persoana pe zi ?
    3. Calendarul nostru ortodox este identic cu cel rusesc ?
    4. Totul trebuie scris neaparat in rusa ?
    5. Cum recomandati sa trimitem banii prin mandat postal cu confirmare de primire sau direct in plic odata cu pomelnicul ?
    Astept un raspuns ! Multumesc, Monica.

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna, Monica uite comentariul pe care l -am scris pt Andrei."Eu am trimis un pomelnic la biserica unde este mormantul Sf. Xenia, am tradus toate numele in rusa, am tinut cont ca rusii pomenesc numai acele nume de sfinti care sunt in calendarul lor (adica numele meu Monica l-am schimbat cu Xenia)am pus in plic 10 Euro, la posta am platit numai 3 ron timbre, altceva nu mi-a cerut. Raspunsul la scrisoare am venit in aproximativ 2 luni in care am primit o foita cu cateva randuri in rusa si o petala de floare. N-a fost nici o problema daca am pus banii in plic. cred ca ar trebui sa tii cont de numele de pe pomelnic, adica sa fie de sfinti pentru ca am fost in Rusia si taie de pe pomelnic numele care nu-s de sfinti. In caledarul lor mai au sfinti pe care noi nu-i avem. in ceea ce priveste banii pt 40 de zile, ei socotesc dupa nr de persoane de pe pomelnic. de ex., daca pe pomelnic sunt 5 nume si pt fiecare nume se ia 10 ruble, deci tot pomelnicul va costa 50 ruble sau poti calcula in euro. bucurii

    RăspundețiȘtergere
  42. Doamne ajuta, Monica! Sa-ti raspund pe rand:
    1. Pentru fiecare nume, vei trece unul dintre sfintii pomeniti in calendarul rusesc in ziua de nastere. Mentionez ca rusii tin calendarul vechi, adica sunt cu 13 zile in urma noastra. Astfel, pentru Monica(cred ca esti tu), nascuta pe 6 septembrie, vei trece pe pomelnic Eutihia(dupa numele Sf. Eutihie, pomenit pe 24 august, data ce corespunde zilei tale de nastere in calendarul rusesc); pentru Cornel vei trece Procopie; pentru Robert vei trece Mihail; pentru Mirela vei trece Elena (3 iunie corespunde datei de 21 mai la rusi, cand sunt pomeniti Sf. Imparati Constantin si Elena); pentru Remus treci Nicon; Alexandra si Theodor raman neschimbati.
    2. Slujba nu are un "tarif". Fiecare trimite cat poate, dar asa cum a spus si Monica, ei considera 10 ruble de persoana pe zi( dar pomelnicul se citeste la mormantul Sfintei Xenia); in cazul tau, fiind trecute 7 persoane, pomelnicul va costa 70 ruble (sau echivalentul in euro), poti trimite mai mult daca vrei.
    3. Calendarul rusesc este identic cu al nostru, diferenta facandu-o sfintii locali canonizati, pe care noi nu-i avem, asa cum nici ei nu-i au pe ai nostri.
    4. Preferabil ar fi sa scrii in rusa, sa le fie mai usor celor de acolo sa citeasca, dar poti scrie si in engleza.
    5. Banii sa-i trimiti prin mandat postal si confirmare de primire (pentru o mai mare siguranta)
    Sa v-ajute Sfanta Xenia in infaptuirea celor propuse si bucurii nemasurate sa va daruiasca!

    RăspundețiȘtergere
  43. Dragele mele, va multumesc pt. informatii, Dumnezeu sa va ajute !

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna ziua,

    ce as putea pune ca nume in loc de Catalina? Poate Ecaterina?

    RăspundețiȘtergere
  45. Sigur ca da! Catalina deriva din Ecaterina, care in limba greaca inseamna "pur", "curat". Bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  46. E suficient ca numele sa fie scrie cu litere rusesti sau trebuie traduse in limba rusa? Pentru Marina cred ca este la fel, dar Ioana?
    Doamne Isuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si ale Sfintei Xenia, miluieste-ne pe noi pacatosii!

    RăspundețiȘtergere
  47. Da, e suficient sa se scrie cu litere rusesti. Poti scrie si Ioana asa. Fii binecuvantata Marina si Sfanta Xenia sa-ti ajute in tot lucrul cel bun!

    RăspundețiȘtergere
  48. Am trimis de doua ori la Smolensk- pe adresa de pe blog- acatistul cu bani in plic. N-am primit niciodata rapuns nici dupa 2 luni.Sa nu fi ajuns?Adresa am printat-o de pe site si in rusa si in engleza, ca cei de la posta noastra nu intelegeau caracterele rusesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna, ai rabdare sunt sigura ca o sa primesti si tu raspuns inapoi si petala de trandafir, eu am primit-o la 6 luni chiar a ajuns pe 4 septembrie 2012... v-a ajunge si la tine.DOAMNE AJUTA!!!

      Ștergere
  49. Eu am primit raspuns la scrisoare dupa 3 luni.

    RăspundețiȘtergere
  50. Pentru prenumele Silvia ce sfant as putea trece?

    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  51. 1. Silvia deriva din grecescul Siluan, prin urmare corespondentul pe pomelnic ar fi Siluana.
    2. Este de preferat ca banii sa nu fie trimisi in plic, ci prin mandat postal cerand confirmare de primire, este mult mai sigur. Intr-adevar, dureaza un pic pana primiti raspuns din Rusia. Mai asteptati! Sunt sigura ca raspunsul nu va intarzia sa apara! Bucurii nemarginite!

    RăspundețiȘtergere
  52. Doamne ajuta ! Ce sfant sa trec pt. Cornel ? E nascut pe 21 iulie, pot sa trec Cornel care la noi se sarbatoreste pe 13 septembrie ?

    RăspundețiȘtergere
  53. Da!...Sf. Cornelie Sutasul!...Bucurii Cristina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajuta ! Si-l trec Cornel sau Cornelie ?

      Ștergere
  54. Am trimis si eu pomelnic acum mai bine de un an si nu am primit raspuns. Dar voi trimite altul. Nadajduiesc ca se va face pomenirea si cu numele noastre. Larisa, te rog sa-mi spui, pentru Valentin Marius-16 februarie, ce nume sa trec? Multumesc din suflet.

    RăspundețiȘtergere
  55. Draga Cristina!
    Treci Valentin, pe 16 februarie chiar este pomenit Sf. Muc. Valent.
    Bucurii din partea Sf. Xenia!

    RăspundețiȘtergere
  56. Am o nelamurire..in scrisoare pot scrie care este necazul meu, cererea mea, sau sunt de ajuns numele persoanelor respective? Multumesc mult, Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  57. Am uitat sa mentionez, ca eu as dori sa trimi din Italia. Oare se poate prin western union sau prin moneygram? nu am idee cu ce as putea sa trimit.

    RăspundețiȘtergere
  58. Draga Larisa, te rog spune-mi de ai mai fost de curand la matuska Xenia sau urmeaza sa mergi. As dori putin ulei si o iconita atinsa de mormantul ei, de asemenea ti-as trimite o cruciulita de lemn cu chipul sau drag sa o atingi de mormantul matuskai

    RăspundețiȘtergere
  59. Adriana: Poti detalia in scrisoare necazul tau, daca te ajuta cineva sa traduci in limba rusa (pentru a le fi mai usor celor de acolo sa citeasca). Daca nu, este suficient sa scrii doar numele persoanelor. Dumnezeu si Sfanta Xenia stiu ce este de trebuinta fiecaruia. Poti trimite bani prin ce vrei tu, cu o singura conditie: sa fii sigura ca banii vor ajunge la destinatie. Bucurii nemasurate iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  60. Dragul meu Anonim sau draga mea Anonima: Nu am mai fost de ceva timp in Rusia, dar nadajduiesc sa ajung in viitorul apropiat! Te rog sa-mi scrii un mail pe: asiral_25@yahoo.com pentru a putea pastra legatura. De pot sa te ajut, cu draga inima!...Post binecuvantat in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  61. Sfanta Xenia, te rog raspunde-mi si mie, de 4 luni astept raspunsul tau. Nu ma uita!

    RăspundețiȘtergere
  62. Sfanta Xenia,

    Doresc si eu raspunsul tau, te rog mult...din august ti-am trimis indura-te de roaba ta

    RăspundețiȘtergere
  63. Draga Larisa, iti multumesc pentru acest blog prin intermediul caruia am aflat despre Sfanta Xenia. Ma adresez tuturor celor care au nevoie sa le traduc in limba rusa, sa ma contacteze pe adresa de mail: tanya_md@yahoo.com si o sa-i ajut cu mare drag. DOAMNE AJUTA TUTUROR.
    Cu drag, Tatiana.

    RăspundețiȘtergere
  64. MAICA MEA XENIUSKA, VINO TE ROG LA MINE!TRIMITE-MI SCRISORICA, MI-E DOR DE TINE SI AS VREA SA-MI RASPUNZI!

    RăspundețiȘtergere
  65. Draga Larisa,numele de Daniela este luat in considerare? La noi este in calendar.
    Dar pentru o persoana nascuta pe 9 septembrie pe care o cheama Oana ce nume ar trebui sa treaca?
    Cu drag,Raluca

    RăspundețiȘtergere
  66. Nu-ti intoarce fata de la noi pacatosii, maica noastra, ci mai ales in ziua pomenirii tale primeste rugaciunile noastre neputincioase, vino la noi, mangaie-ne pre noi scarbitii si ne ajuta!Sfanta Xenia, tu esti grabnica noastra ajutatoare, floarea cea cu bun miros din gradina Raiului, care pururea te rogi pentru noi si cererile noastre cele spre folos sufletesc le implinesti!

    RăspundețiȘtergere
  67. Raluca: poţi trece pe pomelnic Daniela, este şi în calendarul rusesc; referitor la Oana, să treacă Ana pe pomelnic, ea fiind născută în ziua de prăznuire a Drepţilor Părinţi Ioachim şi Ana. Bucurii nemăsurate!

    RăspundețiȘtergere
  68. Matuska! In Biserica ta din cimitirul Smolensk azi se face pomenirea ta pe stil vechi. Nu ma lasa nici pe mine pacatoasa, ci trimite-mi binecuvantarea ta cea bogata. Amin.

    RăspundețiȘtergere
  69. Pentru SORIN 11 aprilie ce nume trec?
    DAN-LAURENTIU 31 martie
    IOANA - 8 aprilie
    IULICA - 15 aprilie
    DUMITRU - 20 august
    ECATERINA
    BOGDAN

    Multumesc mult
    Doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. An Nou binecuvântat tuturor!
      Pentru Sorin treceți Ioan, pentru Dan - Laurențiu, Lavrentie, pentru Iulica, Vasilisa.
      Ioana, Dumitru, Ecaterina și Bogdan rămân neschimbate. Bucurie să avem!

      Ștergere
  70. Maica mea, inca astept raspuns de la tine!

    RăspundețiȘtergere
  71. Doamne ajuta.va rog din suflet,imi puteti trimite si mie putin ulei si o petala de la Sfanta Xenia?adresa mea de mail este popavictoriacelesta@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  72. Buna ziua,as vrea sa trimit si eu un pomelnic cu numele din familia mea,aflindu-ma in Italia nu stiu cum sa trimit banii,ca sa fiu mai sigura.Ma poate ajuta cineva .Va multumesc,Doamne ajuta-ne pe noi pacatosii.

    RăspundețiȘtergere
  73. Doamne ajuta!
    Draga Larisa, azi am descoperit blogul iar pe Sfanta Xenia am descoperit-o de curand. De aceea, am citit cu mare atentie postarile ca sa ma lamuresc bine cum se trimite pomelnicul. Problema este ca inca nu gasesc o modalitate sigura de trimitere a banilor. Imi va da Sfanta Xenia un gand bun. Tu mai esti in Iasi? Ai posibilitatea sa mai mergi la Sankt Petresburg? Ai idee, se fac pelerinaje acolo? Imi doresc si eu, ca toata lumea de altfel, un pic de pamant de la mormantul sfintei si un pic de ulei din candela. Nu stiu cum sa fac sa capat si eu un strop din fiecare ca am o grava problema de sanatate si ceea ce la om este cu neputinta, la Dumnezeu si la Sfintii sai este posibil! Am credinta ca pana la urma, voi gasi ajutor!

    RăspundețiȘtergere
  74. buna seara,demult mi-am propus sa trimit si eu pomelnic la SfXenia careia ii port numele la rusi numele ti-l da preotul el il alege din calendar ,tatalui meu nu ia placut Xenia si in acte m-a trecut Axenia.sa va povestesc cum m-a ajutat Sf Xenia pe mine
    in ultims zi de munca cand au venit colegele si le-am predat tura cu inventar le-am adus aminte si de suma de100lei care erau lasati pt cineva sa vina sa-i ia dar a cea persoana nu a mai venit ,le-am atentionat sa se uite in sertar sa vada bani ca in acel moment una din colege a deschis sertaru ,dar nu s-a uitat dpunand ca au incredere apoi peste 2zile m-am pomenit cu telefon de la colege intrebandu-ma unde sunt bani ca ele nu au gasit nimic si ca avenit persoana dupa bani ,am ramas mssca si le-am spus eu am predat tura si cs ele trebuia sa verifice,eram 3ture cste2pe tura iar eu eram convinsa ca ele erau cele care au luat bani si dadeau vina pe mine facandu-mahoata nu m-am suparat,dar cand au avut nesimtirea sa spuna(nu ii e frica deDumnezeu ca are copii acada si mai e si bisericoasa si tine post sa vada ea ce pateste)atunciam cazut in genunchi si am facut 3zile acatistul SfXenia iar dupa2zile am primit1000lei de pomana iar pe colegele mele le-a prins sefu cu o smecherie si le-a dat afara in cel mai urat mod...eu o consider o minune sa vina cineva sa-ti dea1000lei de bodaprostea..si de10suma de care am fost acuzata ca am furat-o

    RăspundețiȘtergere
  75. buna Larisa.
    doresc sa trimit si eu pomelnic la Sf.Xenia, insa cum fac cu numele?
    1. eu sunt nascuta pe 31 octombrie (la miezul noptii) numele de botez e Mirela Maria; sotul e nascut pe 21 iunie nume de botez Mark.
    2. nu stiu cum sa scriu in scrisoare, nu stim lb.rusa.
    multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  76. Voi trimite si eu astazi plic la Sfanta. Daca voi primi raspuns de la Sfanta si ajutor, va voi scrie pt ca de ani de zile ma confrunt cu probleme multe si grave. Am emotii pt ca banii ii pun intr-o scrisoare simpla. La posta stiu sigur ca verifica si vad daca sunt bani in plic. Sper sa ma ajute Sfanta sa ajunga plicul la ea si sa imi asculte greutatile ai suferinta sufleteasca. Amin.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  77. Draga Larisa ce nume sa trec pentru:
    Tatiana - 14 august
    Mihaela - 3 octombrie
    Elena - 18 iulie
    Octav - 14 aprilie
    Doru - 11 octombrie
    Andreea-Sara - 30 aprilie
    Catalina-Aurica - 21 noiembrie
    Cat ma costa un acatist de 40 zile cu 9 nume?
    Cum se traduce: The Church of ''Smolenskoj ikony Bozhiej Materi'' ?
    Iti multumesc din toata inima.

    RăspundețiȘtergere
  78. Doamne-ajuta! Sunt aceleași detalii si azi, sau ceva s-a schimbat intre timp?

    RăspundețiȘtergere
  79. Buna ziua,

    Eu ma numesc Diana patricia si sunt nascuta in 16 iunie...ce nume sa trec pe pomelnic? Pe fratele meu il cheama IOAN, CRED CA E NUME DE SFANT SI LA EI. iar pe mama mea ELENA - E OK? INSA LA MINE CUM SA TREC?
    PE TATAL MEU PETRU - CRED CA SI PETRU E OK SAU?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru dumneavoastră va fi Teofana. Celelalte prenume rămân neschimbate. Bucurii!

      Ștergere
  80. Hristos a Înviat!
    As dori sa scriu si eu o scrisoare catre Sfanta Xenia,pentru ca este o sfanta atat de draga sufletului meu.
    As dori sa imi spuneti ce sa scriu in pomelnic pentru:
    Anca-Elena(21 Mai)
    Andrei (25 Septembrie).
    Mulțumesc mult .
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărat a Înviat!
      Elena și Andrei.
      Cer iertare pentru întârzierea răspunsului!

      Ștergere
  81. Buna ziua mult stimata Larisa, imi spuneti va rog mai putem trimite scrisoare pe adresa indicata de dumnevoastra?

    RăspundețiȘtergere
  82. Buna, Larisa!
    Pt numele Ramona, 26 de Ferrero, ce nume pot pune in pomelnic? Manuel, Maria se găsesc in calendarul rus, asa e?
    Si pt numele Alexandru 13 Septembrie?
    Am vazut ca pt Catalina se pune nu ele Ecaterina.
    Sper să-mi răspunzi ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru Ramona, Porfiria.
      Celelalte nume rămân neschimbate.

      Ștergere
  83. DragaLarisa pentru numele Marinela, 18 Septembrie ce nume sa trec in pomelnic? Mulțumesc mult ! Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  84. Doamne ajută tuturor! și un An Nou binecuvântat! Am revenit după o absență de aproape 6 ani, timp în care m-am aflat în imposibilitatea de a putea accesa blogul, implicit de a modera comentariile, a le publica, a posta noutăți despre Sfânta noastră mult iubită și a vă răspunde!

    Adresa de email s-a schimbat și ea, de aceea, pe cei care vor să împărtășească ajutorul primit din partea Sfintei Xenia spre a fi publicat și nu numai, vă rog să-mi scrieți un e-mail pe adresa: diveevskaya@yahoo.com.

    Voi încerca să răspund în cel mai scurt timp posibil fiecărei persoane rămase fără răspuns din partea mea.

    Sfânta Xenia să ne mângâie cu iubirea sa!

    RăspundețiȘtergere
  85. Buna,Larisa! Am fost astazi la posta in Iasi si nu pot trimite bani decat prin western. Cum trebuie procedat ..ca trebuie o persoana de contact careia sa.i trimit codul din 13 cifre...:(

    RăspundețiȘtergere
  86. Doamne ajută! Mai e valabilă persoana de contact, adică parintele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am trimis azi scrisoarea.Cred cu tarie ca va ajunge si voi avea un raspuns.

      Ștergere
    2. Doamne ajuta.Va spun cu mare bucurie ca scrisoarea a ajuns pe 23 februarie 2020 ...am trimiso certificata si de la posta mea dat un cod unde puteam urmari pe internet cind va ajunge ...greu dar a ajuns.Astept raspuns...si da am pus bani in ea fara sa spun la cei de la posta ...am dus plicul inchis de acasa.

      Ștergere
  87. Doamne ajuta ! As dori sa las un pomelnic vii : Constantin ( patina betiei ) , Constantina ( bolnava ) , Simona -Valentina ( pt casatorie ) ...Suntem o familie greu incercata.

    RăspundețiȘtergere
  88. Imi puteti trimite , va rog un cont bancar unde sa trimit banii sau o adresa unde sa pot trimite scrisoarea ?

    RăspundețiȘtergere
  89. Doamne ajută,pot pune pe pomelnic numele Ana-Maria? As dori sa trimit o scrisoare la Sf Xenia.

    RăspundețiȘtergere
  90. Buna ziua
    Am si eu o intrebare va rog daca ma puteti ajuta , acatistul pe care vrei sa il trimiti ii la pomenire ii pui pe si pe cei vii si cei adormiti ? Multumesc

    RăspundețiȘtergere