De mana cu Sfanta Xenia


Datorita faptului ca duminica, 24 ianuarie, a fost praznuita Sfinta Cuvioasa Xenia de Sankt Petersburg, m-am gandit sa va impartasesc in cateva randuri, crampeie din frumoasa mea prietenie cu una dintre cele mai iubite sfinte pe care le-a odraslit pamantul rusesc.
Totul a inceput acum aproximativ 2 ani, cand a ingaduit Bunul Dumnezeu sa merg in Republica Moldova pentru cateva zile. In acest timp am intrat in contact cu sfintii Rusiei (indraznesc sa spun, poate un pic mai bine cunoscuti peste Prut, decat la noi). Aici am intalnit-o pe Sfanta Matrona de la Moscova, m-am bucurat sa-l revad pe Sfantul Serafim de Sarov, iar in treacat am auzit si de Sfanta Xenia de Sankt Petersburg. Spun in trecat pentru ca nu am dat prea mare importanta celor auzite despre Sfanta Xenia, multumindu-ma a o pomeni in rugaciunile mele doar ca pe o alta sfanta a Rusiei.
In vara aceluiasi an, cu ingaduinta Domnului, dar cu nevrednicia mea, am mers pentru prima data in Rusia si Ucraina, dar fara a ajunge in Sankt Petersburg. Rugaciunile mele catre Sfanta Xenia erau in continuare...formale. Anul urmator,inainte de a merge pentru a doua oara in Rusia, am primit o carte cu viata si minunile Sfintei Xenia. Am inceput cu bucurie sa-i citesc viata si, pe masura ce inaintam in lectura, se aprindea in mine dorul de ea...
Odata ajunsa in cimitirul Smolensk, din Sankt Petersburg, ardeam de nerabdare sa ma inchin la mormantul Sfintei, stare care a culminat cu izbucnirea mea intr-un plans inexplicabil la intrarea in capela si vederea mormantului. Lacrimile imi curgeau din ce in ce mai mult si ma simteam nevrednica de a fi acolo, in apropierea ei...Am sarutat lespedea de marmura rece, sub care se afla trupul Sfintei Xenia si imediat m-a cuprins o pace imensa...Pur si simplu nu mai voiam sa ma despart de Sfanta. Aceasta pace a continuat sa ma insoteasca si pe drumul de intoarcere in pofida ploii marunte care te uda pana la piele, dar pe care nu o mai simteam.
Intoarsa in tara, am continuat sa ma rog Sfintei citindu-i acatistul zilnic si multumindu-i pentru bucuria de a ma fi primit la mormantul sau. In septembrie am avut de sustinut un examen important, cu un profesor mai dificil. Am rugat-o pe Sfanta Xenia sa m-ajute. Mai mult, am indraznit sa trimit o slujba de pomenire la mormantul Sfintei din cimitirul Smolensk (asa cum citisem in carte, ca ea insasi spunea celor ce i se rugau sa-i plateasca o slujba de pomenire). Mentionez ca examenul s-a desfasurat pe 11 septembrie, a doua zi de praznuire a Fericitei Xenia (am ales intentionat aceasta zi). M-am rugat si...m-am incredintat Sfintei. Minunea s-a infaptuit. Sfanta Xenia mi-a ascultat rugaciunile, (mi-au picat subiecte invatate cu o zi inainte sau chiar in dimineata examenului). In momentul in care am vazut lista cu notele, m-am topit de emotie si am simtit, parca cineva imi spunea in interior ca este minunea Sfintei Xenia. De atunci am primit in repetate randuri ajutorul Sfintei si sincer va spun, cine i se roaga cu credinta in suflet, primeste raspuns.
Drept multumire, am hotarat sa creez acest blog, poate si datorita faptului ca pana acum nu am gasit un blog dedicat Cuvioasei Xenia. Pe aceasta cale, rog pe cei care au simtit prezenta Sfintei Xenia in viata lor si vor sa impartaseasca acest lucru, sa scrie un e-mail pe adresa asiral_25@yahoo.com Bucurie sfanta !

13 comentarii:

  1. Sfanta Xeenia sa te ocroteasca mereu!ma bucur pentru tine ca esti fericita ca ai mijlocitoare pe Sf.Xenia....Bunul Dumenzue sa te ajuta sa mai mergi la sfantul morman al acestei Mare Sfinte...Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. am uitat sa iti spun ca e superba aceasta icoana cu Sfanta Xenia...

    RăspundețiȘtergere
  3. FOARTE FUMOASA INTALNIREA TA CU SF.XENIA.SA TE AJUTE MEREU.

    RăspundețiȘtergere
  4. Larisa sa-ti dea Dumnezeu sanatate si mantuire si bogdaproste ca ai realizat aceasta adresa daca afli si mai multe sa ne anunti si pe noi
    te rog sa-mi explici si mie cum pot sa o pomenesc pe Sfanta Xenia asa cum zice-n carte ca nu am inteles cum sa fac? cum s-o trec in pomelnic? nu stiu te rog mult zi-mi cum se face o slujba de pomenire pentru Sfanta? Multumesc mult larisa si sa-ti ajute Maica Domnului la facultate. Mult succes. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. in 2007 am cumparat de la catedrala sf. Petru si Pavel din CONSTANTAsi azi 11 nov. 2010 am recitit-o cu acatist si vreau pina pe 19 nov. zilnc sa citesc acatistul maicii XENIAcare o simt ca e langa mine si in acest concediu medica. toata speranta increderea si nadejdea sa avem in acest trandafir al cerului si cu siguranta ca vom afla ajutor un mare pacatos...GHEORGHE

    RăspundețiȘtergere
  6. Sfanta Xenia, te rog din suflet sa mijlocesti la bunul Dumnezeu si sa-mi gasesti si mie un sot.
    Imi multumesc pentru tot.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu ma rog mereu la Sf. Xenia din Sankt Peresburg si Sf. Matrona din Moscova. Sunt doua sfinte grabnic ajutatoare, care ma ocrotesc mereu si nu ma lasa fara ajutor in cele mai grele momente. sunt si multe bloguri in limba rusa si carti despre viata si minunele acestor sfinte. ma uimeste de fiecare data ce gasesc in aceste carti. Rugativa oameni buni acestor doua Maicute si ele nu o sa va lase in nevoi. Domnul sa va aiba in paza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur nespus de mult sa citesc aceste randuri care contin un mare adevar! Doamne ajuta!

      Ștergere
  8. Buna ziua!As vrea sa trimit bani sa platesc o slujba de pomenire la mormantul Sfintei Xenia.Ma adresez celor care ati fost acolo, mai stiti cumva cu aproximatie cam cat trebuie platit?Imi puteti spune , va rog, ca sa am o idee cat cat sa trimit?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat e o slujba de pomenire la mormantul Sfantei Xenia?As vrea sa trimit bani acolo.

    RăspundețiȘtergere
  10. Trimiteti cat vreti, nu exista un anumit tarif. Cu rugamintea ca suma de bani sa fie in euro sau dolari, pentru a le fi mai usor celor de acolo sa-i foloseasca. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumim pentru darurile primite .Sfanta Xenia roaga-te pentru familia noastra , pentru parinti , gaseste-mi servici sau ajuta-ne sa neprivatizam, gaseste-i fiicei noastre un sot cu duh sfant si ajut-o sa conduca masina.Amin

    RăspundețiȘtergere
  12. buna ziua care e procedura sa platesc pt o slujba de pomenire la momrmantul sfintei xenia ?

    RăspundețiȘtergere