Slavoslovie...

Nu-ţi întoarce faţa de la noi păcătoşii, maica noastră, ci mai ales în ziua pomenirii tale primeşte rugăciunile noastre neputincioase, vino la noi, mângâie-ne pre noi scârbiţii şi ne ajută! Sfântă Xenia, tu eşti grabnica noastră ajutătoare, floarea cea cu bun miros din grădina Raiului, care pururea te rogi pentru noi şi cererile noastre cele spre folos sufletesc le împlineşti!

3 comentarii:

  1. Draga Larisa, multumesc ca ai publicat pe blogul tau slavoslovia mea. Pe de alta parte ma simt foarte nevrednica, desi cuvintele mele au izvorat din suflet...nu uita de mine cand mergi la matuska, pentru mine deocamdata e un vis de neimplinit...dar cine stie?necunoscute sunt caile Domnului. Eu am trimis de cateva ori scrisorica matuskai, insa nu am primit niciodata raspuns. Voia Domnului nu a noastra, insa stiu ca toate au ajuns la Sfanta am primit mangaierea sa si dragosttea ei nemasurata...ti-am scris si pe mail. Te-as ruga sa ma anunti cand mergi pentru a-ti trimite bani sa imi cumperi si mie o icoana si ulei din candela sa, nu am nimic de la Sfanta Xenia, doar dragostea pentru ea, in inima.
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc sfanta Xenia ca ai venit in casa mea printr-o frumoasa icoana pictata la Cartisoara. Maicile de acolo de fiecare data te picteaza minunat, si cum adesea spun ele: esti in fiecare icoana UNICA si deosebit de frumoasa...pentru cei doritori a avea o icoana a Sfintei noastre, va sfatuiesc sa nu cereti un model anume, eu cerusem exact ca al d-nei Camelia, ci sa le lasati pe maici s-o picteze pe Sfanta cu post si rugaciune. Va fi minunata si va va veni grabnic in ajutor. Maicile au pictat asa cum au dorit ele si cum le-a luminat Duhul Sfant, iar la sfarsit...minunea. M-au sunat si mi-au zis...Sfanta te iubeste, e UNICA, e chiar ea in intampinarea ta...si e...Maica mea Xenia!

    Multe bucurii tuturor celor ce o iubesc pe Sfanta Xenia- rugati-va ei si va va intampina cu drag, asa cum i-a intampinat pe toti saracii de pe strazile Sankt Petersburgului. Si vai! mult mai saraci suntem noi azi. Vino, maica noastra Xenia, caci tu stergi lacrimile tuturor celor ce te cheama in ajutor!

    RăspundețiȘtergere